Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Σημάδια ερωτικής έλξης

Η Αγγλία και ειδικά το BBC φημίζεται για τις πολύ ποιοτικές σειρές που δημιουργεί, όπως και για το ότι προτιμάει λίγα σε αριθμό επεισόδια μεν, μεγάλα σε διάρκεια δε για την κάθε σειρά. Όλα αυτά χάριν της ποιότητας. Η τηλεοπτική σειρά Sherlock είναι μια μοντέρνα μεταφορά του κλασσικού λαγωνικού του Sir Arthur Conan Doyle, Sherlock Holmes και του φίλου του και βοηθού του γιατρού Dr. John Watson στο σημερινό Λονδίνο.

Τον ρόλο του Sherlock Holmes ενσαρκώνει με εξαιρετική πειστικότητα ο Benedict Cumberbatch και τον Dr. Watson o Martin Freeman που είναι απολαυστικός στον ρόλο του. 

Στο πρώτο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν (A Scandal in Belgravia) ο Sherlock παίζει ένα παιχνίδι ισχύος με την γοητευτική Irene την οποία κατηγορεί, ότι, στην προσπάθειά της να τον σαγηνεύσει, ενέδωσε στα συναισθήματα. Μετά την άρνησή της να το παραδεχτεί, της αποκαλύπτει τα σημάδια ερωτικής έλξης που παρουσίασε:

Sherlock: Το να απολαμβάνεις την ένταση της καταδίωξης είναι εντάξει. Το να αποζητάς να ξεχαστείς από το παιχνίδι το καταλαβαίνω τελείως, αλλά συναίσθημα; Το συναίσθημα είναι χημικό ελάττωμα που βρίσκεται συνήθως στη μεριά του ηττημένου.
Irene: Συναίσθημα; Για τι πράγμα μιλάς;
Sherlock: Εσένα.
Irene: Ω θεέ μου. Κοίτα τον κακομοίρη… Δεν πιστεύεις στα αλήθεια πως ενδιαφερόμουν για σένα… Γιατί; Επειδή είσαι ο ξακουστός Σερλοκ Χολμς, ο έξυπνος ντετέκτιβ με το αστείο καπέλο;
Sherlock: Όχι. Γιατί πήρα τον σφυγμό σου. Γρηγορότερος. Οι κόρες σου διεσταλμένες. Φαντάζομαι πως ο Τζων Γουάτσον πιστεύει πως η αγάπη αποτελεί μυστήριο για μένα, αλλά η χημεία είναι εξαιρετικά απλή και καταστροφική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου