Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Η διαφορά μεταξύ emo και goth

Το Σάουθ Παρκ (South Park) είναι κωμική τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων. Ακολουθεί τις σουρρεαλιστικές περιπέτειες τεσσάρων μικρών αγοριών που ζουν στην κωμόπολη Σάουθ Παρκ του Κολοράντο. 

Το Σάουθ Παρκ σατιρίζει πολλές όψεις του Αμερικανικού πολιτισμού και των τρεχόντων γεγονότων προκαλώντας τις βαθειά ριζωμένες πεποιθήσεις και ταμπού, χρησιμοποιώντας συχνά βίαιη παρωδία και μαύρο χιούμορ. 

Στο τέταρτο επεισόδιο (Goth Kids 3: Dawn of the Posers) της 17ης σεζόν σατιρίζεται η διαφορά μεταξύ των emo και των γκοθάδων. Το σκηνικό διαδραματίζεται στα γραφεία της Κοινωνικής Πρόνοιας, όταν τρεις γκοθάδες φίλοι καταγγέλλουν τους γονείς μιας φίλης τους ότι την κακομεταχειρίζονται αποκαλώντας την emo. Στην πορεία της συζήτησης προσπαθούν να εξηγήσουν στην κοινωνική λειτουργό τις διαφορές emo και γκοθάδων:

Κοινωνική Λειτουργός: Ποια είναι η διαφορά;

Γκοθάς 1: Ο γκοθάς πιστεύει ότι κατά βάθος ο κόσμος είναι τελείως σκατά. Αλλά ο emo πιστεύει ότι κατά βάθος, ο ίδιος είναι τελείως σκατά.

Κοινωνική Λειτουργός: Δεν είναι και μεγάλη διαφορά.

Γκοθάς 2: Είναι τεράστια διαφορά γαμώτο.

Γκοθάς 1: Εντάξει, κοιτάξτε, οι emo είναι πιο επιρρεπείς στην αυτοκτονία. Αλλά οι γκοθάδες είναι επιρρεπείς στην κατάθλιψη λόγω του τόσοι άνθρωποι αυτοκτονούν.

Γκοθάς 2: Η μαυρίλα των γκοθάδων είναι μηδενιστική, ενώ των emo, είναι κυνική.

Γκοθάς 1: Περίμενε, νόμιζα ότι εμείς είμαστε κυνικοί. Εε… τέλος πάντων, δεν έχει σημασία.

Γκοθάς 2: Βλέπεις, τώρα γίνεσαι μηδενιστής.

Γκοθάς 1: Ωχ, ναι, έχεις δίκιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου