Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Μια πολύ ανησυχητική σκέψη

Με τη συμμετοχή ενός «γαλαξία από σταρς», όπως ο Γούντι Άλεν, η Μία Φάροου, ο Τζον Μάλκοβιτς, η Μαντόνα, ο Ντόναλντ Πλέζανς, η Λίλι Τόμλιν, η Τζόντι Φόστερ, η Κάθι Μπέιτς, ο Τζον Κιούζακ και η Τζούλι Κέιβνερ, το Shadows and Fog συνδυάζει «την φαντασία και τη σοβαρότητα, τη μυστηριώδη κατασκευή και την μπουρλέσκ πολυπλοκότητα ενός σεξπιρικού έργου» (Le Monde).

Ένα πλήθος εξαγριωμένων πολιτών θα αναγκάσει τον Κλέιμαν ( Άλεν), έναν φιλήσυχο και δειλό υπάλληλο, να αναζητήσει έναν δολοφόνο που έχει αναστατώσει την πόλη. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, θα γνωρίσει την Ίρμι (Φάροου), […] ο Κλέιμαν θα εγκαταλείψει την προσπάθεια εντοπισμού του δολοφόνου και θα χαθεί με τη μυστήρια γυναίκα σε έναν αινιγματικό κόσμο βυθισμένο στις σκιές και στην ομίχλη, […].

Ίρμι: Βλέπεις αυτό το πολύ λαμπερό αστέρι […]; Από ξέρουμε, αυτό το αστέρι μπορεί να έχει εξαφανιστεί ένα εκατομμύριο χρόνια πριν,… και το φως από αυτό χρειάζεται ένα εκατομμύριο χρόνια να φτάσει σε εμάς.
Κλέιμαν: Λοιπόν τι λες; Ότι αυτό το αστέρι δεν είναι εκεί;
Ίρμι: Μπορεί να μην είναι εκεί.
Κλέιμαν: Μα παρόλο που μπορώ να το δω με τα μάτια μου;
Ίρμι: Σωστά. 
Κλέιμαν: Αυτή είναι μια πολύ ανησυχητική σκέψη, ξέρεις. Όταν βλέπω κάτι, μου αρέσει να ξέρω ότι είναι όντως εκεί. […] Πρέπει να μπορείς να βασίζεσαι στα πράγματα. Είναι πολύ σημαντικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου