Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Ο τρόπος του Κουνγκ Φου

Η τηλεοπτική σειρά Marco Polo αφηγείται τις περιπέτειες του φημισμένου Ιταλού εξερευνητή τον 13ο αιώνα στην Κίνα, στην αυλή του Μογγόλου ηγεμόνα του 13ου αιώνα, Κουμπλάι Χαν (εγγονού του Τζένγκις). Ίντριγκα, εξαπάτηση, αιματοχυσία και ερωτισμός σε όλο τους το μεγαλείο!

Στο τρίτο επεισόδιο (Feast) της πρώτης  σεζόν, ο Μάρκο μυείται στα μυστικά της τέχνης του Κουνγκ Φου από έναν τυφλό μοναχό Σαολίν:

Στο Κουνγκ Φου λέμε: «Το ένα χέρι ψεύδεται… ενώ το άλλο λέει την αλήθεια.»
Αν κάποια ημέρα γυρίσεις πίσω, στη Δύση… τι θα τους λες, για αυτόν τον παράξενο κόσμο του Κουνγκ Φου;
Θα τους λες ότι είναι ένας τρόπος να μάχεσαι; Ή θα πεις ότι σαν μοναχός Σαολίν … επικαλείσαι τα πνεύματα του Γερανού και του Τίγρη;
Κουνγκ Φου.
Σημαίνει, υπέρτατη ικανότητα μέσα από σκληρή δουλειά. Ένας μεγάλος ποιητής, φτάνει το επίπεδο του Κουνγκ Φου. Ο ζωγράφος, ο καλλιγράφος, μπορούν να πουν ότι έχουν το Κουνγκ Φου. Ακόμα και ένας μάγειρας, αυτός που σκουπίζει τις σκάλες… ή ένας επιδέξιος υπηρέτης, μπορεί να έχει το Κουνγκ Φου.

Εξάσκηση. Προετοιμασία, ατελείωτη επανάληψη. Μέχρι να εξαντληθεί το μυαλό και να πονέσουν τα κόκκαλα. Μέχρι να είσαι κουρασμένος ακόμα και για να ιδρώσεις… να μην μπορείς ούτε να ανασάνεις. Αυτός είναι ο τρόπος. Ο μοναδικός τρόπος για να κατέχεις το Κουνγκ Φου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου