Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Μερικές φορές τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται

Η ταινία  «Criminal Activities»  ακολουθεί τέσσερις φίλους από το σχολείο, οι οποίοι επανενώνονται στην κηδεία ενός πρώην συμμαθητή τους. Ο ένας από αυτούς προτείνει μια επένδυση που είναι σίγουρο ότι θα τους αποφέρει κέρδος και θα τους κάνει πλούσιους. Όταν όμως αυτή η επένδυση αποτυγχάνει βρίσκονται μπλεγμένοι με έναν μαφιόζο απ’ τον οποίο είχαν δανειστεί τα χρήματα. Έτσι, για να ξεχρεώσουν υποχρεώνονται να σκοτώσουν έναν ανταγωνιστή μαφιόζο, ώστε να τους αφήσει ήσυχους ο χρηματοδότης τους.

Στη σκηνή που ακολουθεί ο εν λόγω μαφιόζος ανακρίνεται φιλικά από δύο αστυνομικούς που ερευνούν την εξαφάνιση του άλλου μαφιόζου. Στην προσπάθεια του να δείξει στους αστυνομικούς ότι τα πράγματα μερικές φορές δεν είναι όπως φαίνονται, ο Έντι (Τζον Τραβόλτα) χρησιμοποιεί σαν παράδειγμα την ιστορία του Μάκβεθ από το ομώνυμο έργο του Σαίξπηρ:   

Έντι: Ο ήχος και η οργή, δεν σημαίνουν τίποτα. Είναι ατάκα από το Μάκβεθ. […] Ο Μάκβεθ είναι βασιλιάς της Σκωτίας. Και του είπαν μια ομάδα από μάγισσες ότι ποτέ δεν μπορεί να σκοτωθεί από έναν άνδρα που γεννήθηκε από γυναίκα.
Έτσι πιστεύει αυτές τις μάγισσες, γιατί όχι; Και έτσι όταν ο αντίπαλός του τον προκαλεί σε μια μάχη μέχρι θανάτου, δέχεται. Και, έτσι με μια σπαθιά, αποκεφαλίζεται. Αποδεικνύεται ότι ο τύπος που τον σκότωσε πάρθηκε από τη μήτρα της μητέρας του, με καισαρική τομή, όχι φυσικό τοκετό, έτσι τεχνικά, δεν γεννήθηκε από γυναίκα.
Αστυνομικός: Συγνώμη Έντι, δεν … σε πιάνουμε. 
Έντι: Μερικές φορές τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου