Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Οι «επιπτώσεις» της έλευσης ενός μωρού

Το Perception είναι μια παραδοσιακή αστυνομική σειρά διαλεύκανσης εγκλημάτων. Πρωταγωνιστής είναι ο Dr. Daniel Pierce (Eric McCormack), ένας νευροεπιστήμονας και καθηγητής με πολύ ιδιαίτερα οπτική των πραγμάτων, τον οποίον προσεγγίζει η πράκτορας του FBI και πρώην μαθήτριά του Kate Moretti (Rachael Leigh Cook) για να την βοηθήσει στην επίλυση ιδιαίτερων υποθέσεων.

Στο έκτο επεισόδιο (Inconceivable) της τρίτης σεζόν ο Dr. Pierce αναλύει στους φοιτητές του τις «επιπτώσεις» της έλευσης ενός μωρού σε μια οικογένεια:

Πόσοι από εσάς έχουν ακούσει τον όρο «εγκέφαλος μαμάς»; Για γενεές, έλεγαν στις γυναίκες πως όταν αποκτήσουν παιδιά θα χαζέψουν…
Αλλά στην πραγματικότητα, έρευνες έδειξαν … ότι οι νέες μητέρες αναπτύσσουν γνωστικές βελτιώσεις. Ο υποθάλαμος, η αμυγδαλή και το προμετωπιαίος φλοιός … στην πραγματικότητα μεγαλώνουν μετά τον τοκετό. Αυτές οι περιοχές παρακινούν τη μητέρα να φροντίζει το μωρό … να χαίρεται μια απλή αλληλεπίδραση … και να είναι πιο ικανή σε ικανότητες όπως … η λογική, η οργάνωση και η κριτική. Με άλλα λόγια, η αγάπη μεγαλώνει το μυαλό μιας μητέρας. Κυριολεκτικά.
Και οι πατεράδες; Η τεστοστερόνη τους πέφτει κατά το ένα τρίτο … στις εβδομάδες μετά τη γέννηση … που τους κάνει πιο ευαίσθητους, λιγότερο επιθετικούς.
Αλλά αγόρια, πριν πανικοβληθείτε για την άλλη παρενέργεια της πτώσης αυτής … να ξέρετε ότι οι γυναίκες σας θα ενδιαφέρονται περισσότερο για το μωρόπαρά για τον τρόπο σύλληψης.
Όσο απίθανες κι αν είναι αυτές οι αλλαγές στον εγκέφαλο … όλη η νευροβιολογία που υπάρχει δεν μπορεί να εξηγήσειτη χαρά που νιώθεις όταν κρατάς ένα νεογέννητο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου